Barackos túrótorta recept







Piskóta:
4 egész tojás
70 g Eritrit
80 g liszt diabestar sütemény liszt
5 g sütőpor
Krém:
500 g sovány túró (0,2 g zsír)
4 dl Meggle cukrászhab
450 g őszibarack befőtt
5 g zselatin
50 g víz
Zselé:
1 zacskó (40g) főzős vaníliás pudingpor
350 g cukormentes Fanta üdítő
50 g Eritrit

Barackos túrótorta
A Barackos túrótorta elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját az eritrittel fehéredésig verem. Majd összekeverem. A lisztben elkevert sütőport óvatosan a tojásokhoz szitálom kis adagokban és óvatosan elkeverem, ne törjön össze. A masszát kivajazott 16 szeletes tortaformába öntöm. Előmelegített, 160 °-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sül. Hagyom kihűlni. Közben a cukrászhabot felverem. A túrót az édesítővel kikeverem. A barackot apró kockára vágom. A tejszínhabból félreteszek egy keveset a későbbi díszítéshez. A többit jól elkeverem. A vizet 30 mp-re mikróba teszem, miután kivettem, beleteszem a zselatint és addig keverem, még csomómentes nem lesz. Utána gyors mozdulatokkal a krémhez keverem. Az így elkészült krémet a piskótára simítom és rövid időre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a zselét. A pudingot elkeverem az édesítőszerrel és adagonként hozzáadom az üdítőt. Ugyanúgy, mint a pudingot felfőzöm. Időnként megkeverve hűtöm, míg langyos lesz. Ekkor óvatosan a hűtőből kivett krémre csorgatom és egyenletesen elsimítom. Majd a tortát visszateszem a hűtőbe, a zselé kb. fél óra alatt megdermed a tetején, ezután díszíthető. Fehérje: 5 g/100g Az adatok 100 g kész tortára vonatkoznak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. szept. 28. 09:19
A barackos túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.