Pudingos piskóta cukor nélkül recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
77 kcal
3 gramm
5 gramm
Piskóta:
4 db egész tojás
80 g Eritrit vagy más édesítő (természetesen lehet cukor is)
70 g Diabestar ch csökkentett liszt süteményekhez
10 g Bella zsírszegény kakaópor
6 g sütőpor
Krém:
1 zacskó (68 g) Aranka főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor
2 dl Alpro cukormentes mandulatej
Csokimáz:
13 g Bella zsírszegény kakaópor
30 g forró víz
30 g Eritrit
5 g vaj
Pudingos piskóta cukor nélkül
A Pudingos piskóta cukor nélkül elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgákat az édesítővel fehéredésig keverem, majd hozzáadom a habot és laza mozdulatokkal elkeverem. A lisztet, sütőport, kakaóport elkeverem és kis adagokban a tojáshoz adagolom. Előmelegített, sütőpapírral bélelt kis tepsiben (gáz tepsi fele), 160 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Míg sül, elkészítem a krémet. A krémport a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint elkészítem. Annyi különbséggel, hogy csak 2 dl tejet használok. Csokikrémhez a kakaóport az édesítővel elkeverem, ráöntöm a forró vizet, tovább keverem, végül bele teszem a vajat és simára keverem. Ha a piskota kihűlt, két felé vágom, nem keresztbe, hosszában. Az egyik felére rákenem a krémet, arra teszem a másik piskóta darabot. A tetejére rácsorgatom a kakaóporos öntetet. Hűtőben 2 órát pihentetem, utána éles késsel szeletelhető.
Az tápanyag adatok 100 g kész sütire vonatkoznak. 100 g fehérje tartalma: 6 g.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. júl. 11. 16:46
A pudingos piskóta cukor nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.