Zabpalacsinta recept




1 egész tojás
30 g zabpehely
50 g natúr joghurt
2 g őrölt fahéj
1 csepp olaj
ízlés szerint édesítő
A Zabpalacsinta elkészítési módja:
Az egész tojást az édesítővel felverem, hozzáadom a zabpelyhet, joghurtot, fahéjat és jól elkeverem. Palacsinta sütőbe egy csepp olajat teszek. Beleöntöm a masszát és kanállal óvatosan elterítem. Lassú tűznél (villanysütő 2-es fokozat) kb. 3-4 perc alatt megsütöm. Nem kell megfordítani. Tölthető reszelt almával, sovány túróval, gyümölccsel, stb. Az adatok egy adagra vonatkoznak (140 g). Fehérje tartalom: 13 g
Célszerű jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt választani.
Kitűnő reggeli, tízórai.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. jún. 4. 10:00
A zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.