Almás-padlizsános csirkemell ch csökkentett nokedlival recept
30 perc
248 kcal
10 gramm
8 gramm
Húshoz:
370 g csirkemell
230 g padlizsán (tisztított állapotban)
5 g étolaj vagy kókuszolaj
100 g zöldalma (hámozott állapotban)
só ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
Nokedlihez:
2 db egész tojás
130 g Diabesta géniusz lisztkeverék (más ch csökkentett liszt is jó)
csipet só
Almás-padlizsános csirkemell ch csökkentett nokedli
Az Almás-padlizsános csirkemell ch csökkentett nokedlival elkészítési módja:
A csirkemellet felkockázom, az olajon átforgatom, sózom. Lassú tűzön fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a kockázott padlizsánt, fedő alatt tovább párolom. Ha megpuhult, az almát is beleteszem és még egy picit párolom, míg az alma megpuhul. Végül az apróra vágott petrezselyemmel átforgatom. Két tojást sóval és a liszttel elkeverem, forró vízbe kiszaggatom, leszűröm.
Szeretem, ha a padlizsán kicsit roppanós, csakúgy mint az alma, ezért ha bele tudom szúrni a villát, már jó is.
Kalóriatartalom egy adagra vonatkozik (kész étel): 100 g nokedli, 130 g almás-padlizsános csirkemell.
Fehérje tartalom egy adagra: 29 g.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. máj. 25. 18:00
Az almás-padlizsános csirkemell ch csökkentett nokedlival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.