Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt recept

Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt recept

A Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt hozzávalói:
1 l tej
4 tojás
cukor ízlés szerint
fahéj
2 z.vaníliás cukor
10 zsemle
10 dkg mazsola
zsemlemorzsa
vaj


A Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt elkészítési módja:
A tejbe elkeverjük a tojásokat, a cukrokat , a fahéjat ,és a leforrázott mazsolát,majd beleaprítjuk a zsemléket.Addig pihentetjük míg teljesen felszívja a tejet. Ekkor egy kivajazott zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Aki szereti sütés ekőtt kanalazhat rá sárgabarack lekvárt,de anélkül is finom.
Csokiöntetet is kínálhatunk mellé.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas vaníliás zsemlefelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook