Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt recept

1 l tej
4 tojás
cukor ízlés szerint
fahéj
2 z.vaníliás cukor
10 zsemle
10 dkg mazsola
zsemlemorzsa
vaj
A Fahéjas vaníliás zsemlefelfújt elkészítési módja:
A tejbe elkeverjük a tojásokat, a cukrokat , a fahéjat ,és a leforrázott mazsolát,majd beleaprítjuk a zsemléket.Addig pihentetjük míg teljesen felszívja a tejet. Ekkor egy kivajazott zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Aki szereti sütés ekőtt kanalazhat rá sárgabarack lekvárt,de anélkül is finom.
Csokiöntetet is kínálhatunk mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. júl. 10. 21:57
A fahéjas vaníliás zsemlefelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.