Habos gesztenyés süti recept
A Habos gesztenyés süti hozzávalói:6 tojásból kakaós piskóta
Gesztenyés részhez :
2 cs gesztenyemassza
kis rumaroma
10 dkg porcukor vagy édesítő
10 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
porcukor ízlés szerint, esetleg édesítő
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
4 dl növényi tejszínből hab
A Habos gesztenyés süti elkészítési módja:
A piskótát megsütjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Miután kivettük a sütőből, még melegen lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd papírral együtt vissza is helyezzük a tepsibe, és hagyjuk kihűlni a tésztát. A gesztenyés részhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. A piskótalapra kenjük. A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot összekeverjük, és hozzáadagoljuk a vaníliás masszát. Ez kerül a gesztenyés krémre. A növényi tejszínből kemény habot verünk géppel, ezt is a tésztára simítjuk. Megszórhatjuk kakaóporral, vagy tortadarával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 10. 18:59
A habos gesztenyés süti elkészítési módja és hozzávalói.