Mákos krémes szelet recept
A Mákos krémes szelet hozzávalói:Gyúrt tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
Kevert tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
a liszt helyett 20 dkg darált mák
fél cs sütőpor
Krémhez:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
A Mákos krémes szelet elkészítési módja:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A tepsibe rakott tésztát kis lekvárral megkenjük. A 6 tojásból és 6 evőkanál vízből kevert tésztát készítünk, liszt helyett 20 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kész legelső lapot. Tetejére csokimázat teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 8. 07:41
A mákos krémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.