Ribizlis hamis tiramisu recept







Krém:
1 egész tojás
1 csomag vaníliás pudingpor (Bella, Aldi, 37 g)
500 ml tej (Alpro cukrozatlan mandulatej)
20 g finomra darált zabkorpa (Cerbona)
100 g Eritrit
200 g natúr sajtkrém (New lifestyle, Aldi)
250 g ribizli
Rumaroma ízlés szerint (elmaradhat)
Piskóta:
3 egész tojás
70 g Eritrit
6 g sütőpor
60 g liszt
10 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)
Csokimáz:
12 g zsírszegény kakaópor
30 ml víz
20 g Eritrit
5 g vaj

Ribizlis hamis tiramisu
A Ribizlis hamis tiramisu elkészítési módja:
A tojást szétválasztom, a sárgáját kevés tejjel habosra keverem. A fehérjét félre teszem. Hozzáadom a pudingport, a zabkorpát, az édesítőt és kézi habberővel simára keverem. Majd a többi tejet is hozzáadom. Lassú tűzön, kevergetve megfőzöm a pudingot. Ha kész, hagyom hűlni, közben néha megkeverem. Ha kihűlt, hozzákeverem a sajtkrémet és a tojás felvert, kemény habját. Míg hűl a krém, elkészítem a piskótát. Tojás sárgáját az eritrittel fehéredésig keverem, majd hozzáadom a keményre felvert tojásfehérjét. Végül a lisztben elkevert sütőport, kakaóport. Laza mozdulatokkal dolgozok, ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe teszem és kb. 20 perc alatt 160 fokon készre sütöm. Ha kihűlt, kis kockákra vàgom. A csokimázhoz a kakaóport vízzel és az eritrittel elkeverem, majd hozzáadom a puha vajat és addig keverem, míg sima nem lesz. Egy jénai aljára piskóta kockákat rakok, rá megy a krém, ribizli, csokimáz. Majd újra piskóta, krém, ribizli, csokimáz, míg el nem fogy az alapanyag. Hűtőben 2-3 órát pihentetem (ha addig valaki nem fedezi fel). Fehérje tartalom: 5g/100g kész ételben
Szebb és gusztusosan poharakba tenni. A jénaiból nem lehet szépen kiszedni.
Lehet teljes kiőrlésű lisztet vagy ch csökkentett liszttel. Nekem mostanában ezekkel nem sikerült szép piskótát sütni, most nem kockáztattam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. júl. 9. 17:29
A ribizlis hamis tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.