Karfiolfasírt recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
82 kcal
3 gramm
4 gramm
650 g karfiol
1 egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
250 g darált pulykahús
petrezselyem
bazsalikom
só
1 evőkanál olaj
Karfiolfasírt
A Karfiolfasírt elkészítési módja:
A karfiolt nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a többi hozzávalót az olaj kivételével. Fűszereket ízlés szerint. Jól összedolgozom, vékonyan kiolajozott kisebb tepsiben téglalap alakot formázok a masszából. A tetejét vékonyan megkenem olajjal. 220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Mikor kezd pirulni a teteje, akkor jó. Szépen lehet szeletelni.
Lehet pirospaprikát is használni, mint a hagyományos egybe sült fasírtnál.
Fehérje: 100 g kész ételben: 9 g
Az adatok 100 g kész ételre vonatkoznak.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. szept. 10. 16:04
A karfiolfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.