Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiolfasírt recept

Karfiolfasírt recept


Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 82 kcal
Zsírtartalom 3 gramm
Szénhidráttartalom 4 gramm

A Karfiolfasírt hozzávalói:
650 g karfiol
1 egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
250 g darált pulykahús
petrezselyem
bazsalikom

1 evőkanál olaj


Karfiolfasírt
Karfiolfasírt

A Karfiolfasírt elkészítési módja:
A karfiolt nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a többi hozzávalót az olaj kivételével. Fűszereket ízlés szerint. Jól összedolgozom, vékonyan kiolajozott kisebb tepsiben téglalap alakot formázok a masszából. A tetejét vékonyan megkenem olajjal. 220 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Mikor kezd pirulni a teteje, akkor jó. Szépen lehet szeletelni.

Lehet pirospaprikát is használni, mint a hagyományos egybe sült fasírtnál.
Fehérje: 100 g kész ételben: 9 g
Az adatok 100 g kész ételre vonatkoznak.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiolfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook