Túró rudi ribizlivel (cukormentes) recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
84 kcal
2 gramm
6 gramm
Piskóta:
2 db egész tojás
50 g eritrit vagy más por alakú édesítő
40 g ch csökkentett liszt (Diabestar sütiliszt)
10 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)
5 g sütőpor
Krém:
500 g sovány, zsírszegény, krémes állagú túró (new lifestyle krémtúró, Aldi)
1 db citrom reszelt héja (ez el is maradhat)
120 g eritrit vagy más por alakú édesítő
150 g ribizli
0,5 dl víz
5 g étkezési zselatin (Horváth Rozi)
Csokimáz:
30 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)
35 g forró víz
35 g eritrit vagy más por alakú édesítő
5 g vaj
A Túró rudi ribizlivel (cukormentes) elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgákat az édesítővel fehéredésig verem kézi elektromos habverővel. Hozzáadom a fehérjét, elkeverem, hogy homogén legyen. A lisztet, kakaóport, sütőport egy kis tálban elkeverem, majd részletekben a tojáshabhoz adagolom. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt teszek (vagy vajjal kikenni), beleöntöm a masszát, 160 fokon 10-15 perc alatt megsül. A krémhez a túrót az édesítővel és a reszelt citrom héjával habosra keverem. A vizet egy teás csészében berakom a mikroba kb. 20 mp-re, hogy jó meleg legyen, de ne forrjon, belerakom a zselatint és addig kevergetem, míg csomómentes lesz. Gyors mozdulatokkal hozzákeverem a zselatint a túrókrémhez. Ha a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenem a túrókrémet, a tetejére rakom a ribizlit. Kanállal kicsit meglapogatom, hogy a ribizli kicsit belesüllyedjen a túróba. A csokimázhoz a vizet egy teáscsészében berakom a mikroba, jó meleg legyen, de ne forrjon. Kiveszem a mikróból, belerakom a kakaóport, édesítőt a vajat és addig kevergetem, míg csomómentes lesz. Ha langyos, a ribizlis túrókrémre csorgatom. Hűtőben 2-3 órát pihentetem, utána szeletelhető. Az adatok 100 g kész süteményre vonatkoznak. Fehérje tartalom: 10 g/100 g kész sütiben. Gyorsan elkészíthető, finom, diétába is beilleszthető.
Kis méretű négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsit használok a piskóta sütéshez. Ha kihűlt a piskóta, lehúzom róla a papírt. A tésztát egy fém tálcára teszem. A krémet úgy simítom el egyenletesen, hogy a tésztára merőlegesen egy nagyobb krémsimító lapot teszek a piskóta széleihez, így mindenhol egyforma magas lesz a krém.
Ribizli helyett lehet más gyümölcsöt is használni, de gyümölcs nélkül is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2018. júl. 12. 16:41
A túró rudi ribizlivel (cukormentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.