Sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás recept
A Sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás hozzávalói:40-50 dkg szűzpecsenye
1 közepes nagyságú v.hagyma
10 dkg sonka
20 dkg gomba
só, bors
1 kb. 80 dkg-os karfiol
6 db főtt tojás
5 dkg vaj
2 dkg reszelt vöröshagyma
szerecsendió
petrezselyem zöldje
só
1 tojás sárgája
2,5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
A Sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás elkészítési módja:
A szűzpecsenyét kockára vágjuk, a sonkát csíkokra, a gombát szeletekre. Felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát és a vöröshagymát. Amikor a hagyma kezd üvegesedni beletesszük a gombát. Az egészet puhára pároljuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A tojásokat megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Sárgájukat egy tálban összekeverjük a vajjal, kevés tejföllel, vöröshagymával, szerecsendióval és petrezselyemzölddel. A tojások fehérjét elrendezzük egy sütőtálban, úgy hogy egy-egy karfiolrózsát is teszünk mellé. A maradék karfiolt hozzákeverjük a tojáskrémhez, majd ezt visszatöltjük a tojások sárgája helyére. A megmaradt tejfölhöz hozzáadunk egy tojássárgáját és 10 dkg reszelt sajtot. Ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolos tojásokat. 200 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
Isteni!!! :)
A szűzpecsenyét tálalhatjuk kockákra vágott sült burgonyával is.
A karfiolos töltött tojást önálló ételként is, vagy sült húsokhoz is fogyaszthatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 09c993da1c, 2009. okt. 25. 16:42
A sonkás-gombás szűzpecsenye, karfiolos töltött tojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.