Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládétorta diétásabb kivitelben recept

Csokoládétorta diétásabb kivitelben recept


Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 192 kcal
Zsírtartalom 11 gramm
Szénhidráttartalom 15 gramm

A Csokoládétorta diétásabb kivitelben hozzávalói:
Piskótához:
- 4 egész tojás
- 100 g eritrit
- 60 g Diabestar sütiliszt (ch csökkentett liszt)
- 6 g Bella kakaópor (zsírszegény kakaópor)
- 6 g sütőpor

Krémhez:
- 1 zacskó Dr. Oetker Gála főzés nélkül készíthető csokoládés pudingpor
- 3 dl 1,5% zsírtartalmú (vagy alacsonyabb) tej
- 200 g Mascarpone light
- 100 g Meggle növényi tejszín (vagy cukormentes tejszínhab+édesítő)
- 20 g kakaós tortadara a díszítéshez


Csokoládétorta diétásabb kivitelben 1.Csokoládétorta diétásabb kivitelben 2.


A Csokoládétorta diétásabb kivitelben elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgákat az édesítővel fehéredésig verem, majd hozzáadagolom a fehérjét. Lisztet, kakaóport, sütőport kimérem, a habhoz szitálom, óvatosan elkeverem, hogy a hab ne törjön. Kivajazott kisebb tortaformába öntöm, 180 fokon 30 perc alatt megsül. Hagyom kihűlni, majd 3 lapot vágok belőle. A krémhez a habtejszínt felverem, egy keveset félre teszek a díszítéshez. A pudingport a tejjel 2-3 percig habverővel keverem, hozzáadom a mascarponét és a felvert tejszínt. Ezzel a krémmel kenem meg a lapokat és körbe a tortát. A tetejére szórom a tortadarát, a maradék tejszínhabbal díszítem.

Főzős pudingporból is készíthető, 3 evőkanál édesítő kell hozzá.
A krémet célszerű magas falú tálban keverni, mert kicsapódhat.

Nem diétás verzió:
Piskótához:
- 6 egész tojás
- 120 g cukor
- 90 g liszt
- 10 g kakaópor
- 10 g sütőpor

Krémhez:
- 1 zacskó Dr. Oetker Gála főzés nélkül készíthető csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 250 g Mascarpone
- 320 g Meggle cukrászhab
- 200 g étcsokoládé
- 4 evőkanál víz

Ebben az esetben normál méretű (16 szeletes) tortaformát használok. A csokoládét egy gömbölyű aljú porcelán tálba (müzlis) tördelem, hozzáadom a vizet, 1 perce berakom a mikróba a legnagyobb fokozatra. Mikor kiveszem, egy vízben úszkáló csokit látok. :) Addig kevergetem, míg egynemű nem lesz, ez 1-2 perc. Ha nagyon keménynek tűnik, rakok még hozzá egy pici vizet és visszarakom 15-20 mp-re a mikróba. Ha folyékony, a krémbe keverem.

A diétásabb verzió is finom, de a csokoládé csodát tesz a krémmel. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládétorta diétásabb kivitelben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook