Alessandro tavaszi reteksalátája recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro tavaszi reteksalátája hozzávalói:
1 csomag újhagyma,
2 csomó hónapos retek,
1,5 dl víz,
1 ek. szőlőmagolaj,
2 ek. almaecet (vagy citromlé vagy limelé),
1 ek. méz v. barna nádcukor v. édesítőszer,
ízlés szerint fűszerek: patikasó, friss vagy szárított petrezselyemlevél, őrölt fehérbors
Az Alessandro tavaszi reteksalátája elkészítési módja:
A megtisztított retket és az újhagymát vékonyan felszeletelem egy zárható dobozba. Majd hozzáadom a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt. Ezt követően alaposan elkeverem az egészet, majd néhány órára a hűtőszekrénybe teszem a lezárt dobozt, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 18. 22:34
Az alessandro tavaszi reteksalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.