Zsebes karaj recept



1 kg sertés rövidkaraj
1 nagy db vöröshagyma
1 db pritaminpaprika
4 szelet bacon (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
3 ek mustár (ízlés szerint)
1 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
5 dkg margarin
A Zsebes karaj elkészítési módja:
Bevagdosom a karajt úgy, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek, és alul egyben maradjon a hús. Felszeletelem a hagymát, paprikát és a szalonnát is. Kisebb darabokra, hogy beleférjenek a "zsebekbe". Megkenem a karajt (kívül-belül) a mustárral elkevert magyaros fűszerkeverékkel. Majd bele pakolom a hagymát, paprikát és szalonnát, minden zsebben legyen mindenből. A megmaradt hozzávalókat tegyük simán a tepsibe. A kész karajba beleszúrok mindkét végéről egy-egy hústűt, hogy ne essen szét. Teszek a töltelékek tetejére ízlés szerint margarint. Tepsibe teszem, én sütőpapírt szoktam alá tenni, hogy ne ragadjon le. Én 180°C-on gázsütőben 60 percig sütöm, az utolsó 10 percben alufólia nélkül, hogy megpiruljon
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. okt. 31. 07:20
A zsebes karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.