Mátrai borzaska recept
60 perc
A Mátrai borzaska hozzávalói:
8 adag
A húshoz
160 dkg sertés rövidkaraj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 dkg burgonya
2 db tojás
8 evőkanál finomliszt
6 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
4 dl tejföl
20 dkg sajt
A Mátrai borzaska elkészítési módja:
A húst tizenhat szeletbe vágom, és alaposan kiverem, sózom, borsozom, egy órára behűtöm. Közben a burgonyát meghámozom, a reszelő középső (durva) fokán lereszelem, és fél óráig állni hagyom. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodom, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozom, sózom, borsozom. 3.A hússzeleteket papírtörlővel leitatoom, utána először lisztbe mártom, majd a burgonyamasszába forgatom, hogy teljesen beborítsa. 4.Nagy serpenyőben felmelegítem az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütöm. Papírtörlővel bélelt tálra szedem, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.
Reszelt sajttal, fokhagymával kevert tejfellel tálalom.
Köretnek szeretjük a grillezett karfiolt, grillezett zöldségeket, esetleg czacziki salátát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. okt. 30. 08:24
A mátrai borzaska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.