Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros szelet recept

Mustáros szelet recept

A Mustáros szelet hozzávalói:
1,5 kg sertéslapocka ujjnyi vastagra szeletelve
2 fej vöröshagyma
2-2 szál sárga- és fehérrépa
1 ökölnyi zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 alma
6-8 evőkanál mustár
1 pohár tejföl
só, olaj
50 dkg tészta (orsó, penne, csavart, szarvacska; ki mit szeret)


A Mustáros szelet elkészítési módja:
A besózott hússzeletek mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A zöldségeket és az almát apróra kockázzuk, olajon megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük vízzel. Beletesszük a hússzeleteket és kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Kiszedjük a húsokat. A zöldséghez adjuk a mustárt, a tejfölt, majd pépesítjük. Ha szükséges, megsózzuk a mártást, és a húsra öntjük. Főtt tésztával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook