Mustáros szelet recept

1,5 kg sertéslapocka ujjnyi vastagra szeletelve
2 fej vöröshagyma
2-2 szál sárga- és fehérrépa
1 ökölnyi zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 alma
6-8 evőkanál mustár
1 pohár tejföl
só, olaj
50 dkg tészta (orsó, penne, csavart, szarvacska; ki mit szeret)
A Mustáros szelet elkészítési módja:
A besózott hússzeletek mindkét oldalát olajon megpirítjuk. A zöldségeket és az almát apróra kockázzuk, olajon megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük vízzel. Beletesszük a hússzeleteket és kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Kiszedjük a húsokat. A zöldséghez adjuk a mustárt, a tejfölt, majd pépesítjük. Ha szükséges, megsózzuk a mártást, és a húsra öntjük. Főtt tésztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. okt. 29. 20:17
A mustáros szelet elkészítési módja és hozzávalói.