Spenótos tekerecs krémsajttal recept



40 dkg spenót
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Töltelékhez:
25 dkg krémsajt
lazac
A Spenótos tekerecs krémsajttal elkészítési módja:
A spenótot felolvasztom, majd kinyomkodom, hogy csak a lehető legkevesebb folyadék maradjon benne. Szétválasztom a tojásokat, hozzárakom a sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem. Felhabosítom a tojásfehérjét, és beleforgatom a spenótos masszába. Ha nem akar összeállni, kevés lisztet is keverek hozzá. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleegyengetem a zöldséges keveréket. Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 15 perc alatt sül meg. Ha jól átsült, egy konyharuhára fordítom és lehúzom róla a sütőpapírt. Feltekerem határozott mozdulatokkal. Ha kihűl, megkenem a krémsajttal, és teszek rá még lazacdarabokat is. Végül felcsavarom, majd állni hagyom a hűtőben legalább két-három órát. Tálalás előtt felvágom ujjnyi vastag szeletekre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. okt. 4. 10:19
A spenótos tekerecs krémsajttal elkészítési módja és hozzávalói.