Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenótos tekerecs krémsajttal recept

Spenótos tekerecs krémsajttal recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Spenótos tekerecs krémsajttal hozzávalói:
40 dkg spenót
3 tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Töltelékhez:
25 dkg krémsajt
lazac


A Spenótos tekerecs krémsajttal elkészítési módja:
A spenótot felolvasztom, majd kinyomkodom, hogy csak a lehető legkevesebb folyadék maradjon benne. Szétválasztom a tojásokat, hozzárakom a sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítem. Felhabosítom a tojásfehérjét, és beleforgatom a spenótos masszába. Ha nem akar összeállni, kevés lisztet is keverek hozzá. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleegyengetem a zöldséges keveréket. Előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 15 perc alatt sül meg. Ha jól átsült, egy konyharuhára fordítom és lehúzom róla a sütőpapírt. Feltekerem határozott mozdulatokkal. Ha kihűl, megkenem a krémsajttal, és teszek rá még lazacdarabokat is. Végül felcsavarom, majd állni hagyom a hűtőben legalább két-három órát. Tálalás előtt felvágom ujjnyi vastag szeletekre.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenótos tekerecs krémsajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook