Paradicsomos-zelleres harcsa recept
A Paradicsomos-zelleres harcsa hozzávalói:60 dkg harcsafilé,
50 dkg paradicsom,
2 kisebb zellergumó,
1 dl tej,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
A Paradicsomos-zelleres harcsa elkészítési módja:
A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom. Tűzálló tálba fektetem a megsózott harcsafiléket, borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejet a finomra vágott zöldfűszerekkel összekeverem, és rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül párolom. Sós vízben főtt burgonyával tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 30. 08:51
A paradicsomos-zelleres harcsa elkészítési módja és hozzávalói.