Tepsiben párolt és sült omlós-ropogós kacsacomb recept
70 perc
A Tepsiben párolt és sült omlós-ropogós kacsacomb hozzávalói:
Négy személyre:
4 szép nagydarab kacsacomb (ahány fő ül az asztalhoz, annyi kacsacombot szoktam megsütni , de lehet még pluszban pár darabot, a család étvágyától függően.)
fokhagymakrém
só
bors
majoránna
vaj
A Tepsiben párolt és sült omlós-ropogós kacsacomb elkészítési módja:
A megtisztított kacsacombok tetejét bekockázom, beirdalom. A combokat besózom, ízlés szerint megkenem fokhagyma krémmel, borsozom. Kicsit állni hagyom. Egy kivajazott tepsibe helyezem a combokat bőrével lefelé. 1 dl vizet öntök alá. 220 fokra felmelegített sütőben fólia alatt párolva sütöm 45 percig. A saját zsírjában fog megsülni, más zsiradékot nem teszek alá. A fóliát leveszem, és pirítom még 15 percet.
Zöldségkörettel és / vagy krumplipürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2019. ápr. 30. 08:15
A tepsiben párolt és sült omlós-ropogós kacsacomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.