Mustáros-medvehagymás sertésszelet. recept


1 kg sertéskaraj 1-2 evőkanál szójaszósz só vágott petrezselyem zöldje 3 evőkanál olaj 2 evőkanál aprított medvehagyma (szezonon kívül, fagyasztott) 2 gerezd tört fokhagyma 1.5 dl húsleves alaplé 1 evőkanál mustár 1 kávéskanál méz liszt bors só
A Mustáros-medvehagymás sertésszelet. elkészítési módja:
A hússzeleteket az inaktól megtisztítjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint borssal, és a lisztbe beleforgatjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és a húsokat mindkét oldalukon átsütjük. Ezután kiszedjük a serpenyőből, félretesszük, majd a visszamaradt olajat a fűszerekkel ízesítjük és felöntjük a húsleves alaplével. Hozzákeverjük a medvehagymát és felforraljuk, majd a szójaszószt is hozzáöntjük. A húsokat visszarakjuk a szószba és fóliával letakarva, lassú tűzön puhára főzzük. Ha a leve kezd elfőni, akkor kevés vízzel pótoljuk. Párolt rizzsel, vagy krokettel, vagy tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. ápr. 22. 15:42
A mustáros-medvehagymás sertésszelet. elkészítési módja és hozzávalói.