Alessandro sertésfarok pörköltje recept
100 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro sertésfarok pörköltje hozzávalói:
1 kg sertésfarok,
15 dkg sertés bőrke,
10 dkg füstölt húsosszalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro sertésfarok pörköltje elkészítési módja:
A sertésfarkokat ügyesen a forgóknál nagyobb darabokra vágtam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát. Ezután beleöntöttem a vörösbort, kevertem rajta néhányat és máris tettem bele a sertésfarkokat és az 5-6 cm-esre felszeletelt sertésbőrkét is. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 90 percig. Közben, ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoltam. Akkor lesz kész, amikor minden megpuhul rendesen.
Ez a pörkölt nálam még a körömpörköltet is veri. Egyébként ugyanolyan jó kis ragacsos, mint az.
Ezúttal én színes, csavart főtt tésztával tálaltam és almaecetes-cukros-sós lében megforgatott friss fejes salátát kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 26. 12:38
Az alessandro sertésfarok pörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.