Alessandro kenguru pörköltje recept
150 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kenguru pörköltje hozzávalói:
30 dkg kenguru combsteak,
20 dkg szeletelt gombakonzerv,
15 dkg füstölt húsos szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, szárított vagy friss kaporlevél
Az Alessandro kenguru pörköltje elkészítési módja:
A kenguruhúst feldaraboltam. Egy kevés olajon megpirítottam kb. 10 percig. Külön edényben a zsiradékokon megpirítottam a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát is. Ezután beleöntöttem a vörösbort, kevertem rajta néhányat és beletettem a gombát és az előpirított kenguruhúst. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 120-130 percig. Közben, ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoltam. A pirospaprikát és a kaprot csak a legvégén szabad hozzáadni. Akkor lesz kész, amikor a kenguruhús megpuhul rendesen.
Most először készítettem kenguruból pörköltet. Egyébként az állaga hasonlít a marhahúséra és az íze is kb. hasonló a marhahúshoz. Nekem nagyon ízlett. Ezúttal nokedli volt a köret és csípős vecsési almapaprikát kínáltam mellé.
Ha valaki teheti, érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 28. 19:00
Az alessandro kenguru pörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.