Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával recept
30 perc
A Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával hozzávalói:
1 kilogramm krumpli
40 dekagramm liszt
3 darab tojás
15 dekagramm füstölt szalonna
30dkg füstölt tarja
30 dekagramm juhtúró
1 pohár tejföl
2 teáskanál Delikát ételízesítő
1 csipet só
A Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával elkészítési módja:
A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki a zsírját. Vegyük ki a szalonnakockákat, tegyük félre. A szalonnazsírba pirítsuk meg kicsit a felkockázott tarját, majd ezt is tegyük félre. A meghámozott és megmosott krumplit reszeljük le a reszelő kis lyukú felén. A krumpliból kézzel csavarjuk ki a felesleges vizet. A lisztet szárazon keverjük össze két teáskanál Delikáttal. Adjuk hozzá a reszelt krumplit a tojásokat Keverjük össze, szükség szerint kevés vizet is adhatunk hozzá, de csak lassan adagolva. A nokedlinél keményebb tésztát kell kapjunk. (Figyeljünk arra, hogy a liszt mennyisége kicsit változhat attól függően, hogy mennyire volt vizes a krumplink.) Szaggassuk lobogó forró, sós vízbe, miután feljöttek a víz felszínére, lassabb lángon, időnként megkeverve, főzzük 4-5 percig. Szűrjük le, és még forrón forgassuk át őket a maradék szalonna zsírban. Morzsoljuk hozzá a juhtúrót, hogy kicsit megolvadjon benne. Tálaljuk a sült szalonnakockákkal, füstölt tarjakockákkal és tejföllel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. júl. 16. 10:13
A juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával elkészítési módja és hozzávalói.