Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával recept

Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával recept


Elkészítési idő 30 perc

A Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával hozzávalói:
1 kilogramm krumpli
40 dekagramm liszt
3 darab tojás
15 dekagramm füstölt szalonna
30dkg füstölt tarja
30 dekagramm juhtúró
1 pohár tejföl
2 teáskanál Delikát ételízesítő
1 csipet só


Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával

A Juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával elkészítési módja:
A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki a zsírját. Vegyük ki a szalonnakockákat, tegyük félre. A szalonnazsírba pirítsuk meg kicsit a felkockázott tarját, majd ezt is tegyük félre. A meghámozott és megmosott krumplit reszeljük le a reszelő kis lyukú felén. A krumpliból kézzel csavarjuk ki a felesleges vizet. A lisztet szárazon keverjük össze két teáskanál Delikáttal. Adjuk hozzá a reszelt krumplit a tojásokat Keverjük össze, szükség szerint kevés vizet is adhatunk hozzá, de csak lassan adagolva. A nokedlinél keményebb tésztát kell kapjunk. (Figyeljünk arra, hogy a liszt mennyisége kicsit változhat attól függően, hogy mennyire volt vizes a krumplink.) Szaggassuk lobogó forró, sós vízbe, miután feljöttek a víz felszínére, lassabb lángon, időnként megkeverve, főzzük 4-5 percig. Szűrjük le, és még forrón forgassuk át őket a maradék szalonna zsírban. Morzsoljuk hozzá a juhtúrót, hogy kicsit megolvadjon benne. Tálaljuk a sült szalonnakockákkal, füstölt tarjakockákkal és tejföllel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A juhtúrós sztrapacska füstölt tarjával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook