Francia rakott krumpli recept
A Francia rakott krumpli hozzávalói:1,5 kg héjában főtt krumpli
10 db keményre főtt tojás
25 dkg kockázott bacon
só, bors
10 dkg vaj
2 dl főzótejszín
5-6 evőkanál liszt
szerecsendió
2 dl tej
A Francia rakott krumpli elkészítési módja:
A tojást és a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd felkarikázzuk, a baconszalonnát megpirítjuk. Közben a vajból, a lisztből a tejjel egy besamel mártást készítünk, melyet sózunk és borssal, szerecsendióval fűszerezünk. A besamelhez hozzákeverjük a főzőtejszínt és azzal is összeforraljuk. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőformában sorba rakjuk, először a krumplit, majd a tojást, és a pirított bacont. Leöntjük egy réteg besamellel, majd addig rakjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegeket közben sózzuk, borsozzuk, a tetejére besamel kerül és reszelt sajt. Aranybarnára sütjük és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. aug. 3. 06:56
A francia rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.