Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vörösáfonyás, zabpelyhes keksz recept

Vörösáfonyás, zabpelyhes keksz recept

A Vörösáfonyás, zabpelyhes keksz hozzávalói:
- 30 dkg darált zabpehely
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 ek méz + édesítő ha kell
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg dió, vagy mogyoró, vagy mandula
- 5 dkg mazsola, vagy áfonya
- 4 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 10 dkg vörösáfonya
- 1 tk szódabikarbóna
- kevés só


Vörösáfonyás, zabpelyhes keksz

A Vörösáfonyás, zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Egy zsíros, lágy tésztát kapunk. A tésztát 1 órára hűtőbe rakjuk. A tésztából kis golyókat formálunk, kissé ellapítjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vörösáfonyás, zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook