Kakukkfüves csirkemell recept
40 perc
Kalóriaszegény
A Kakukkfüves csirkemell hozzávalói:
40 dkg csirkemellfilé
3-4 ág friss kakukkfű
3-4 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi szárított oregánó
2 citrom
1 dl húsleves-alaplé - kockából is remek
1 csipet só, frissen őrölt bors
olívaolaj
A Kakukkfüves csirkemell elkészítési módja:
A fokhagymákat pucold meg, szeleteld vékony hasábokra, majd hevíts olajat egy serpenyőben, és kezdd el rajta pirítani, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Nagyjából egy perc után öntsd hozzá az alaplevet, majd add hozzá az oregánót, két ág kakukkfűről morzsold hozzá a leveleket, majd tedd a keverékhez a citrom levét és héját. Keverd át párszor még a tűzhelyen ezt az egészet, utána pedig öntesd egy tűzálló tálba. Tedd bele a csirkét, kanalazz rá a szószból, őrölj rá borsot, tedd rá a megmaradt kakukkfűvet ágastul, a megmaradt citromot vágd négy-öt cikkelyre, és tedd mellé, majd told be a sütőbe.
30-40 percig súgd, majd vedd ki a sütőből, várj még öt percet, és csak utána szeleteld!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2018. aug. 2. 12:07
A kakukkfüves csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.