Pikáns, párolt pulykaragu recept



40 dkg pulykahús,
2 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
fél csokor petrezselyemzöld,
szárított kakukkfű,
1.5 dl száraz fehérbor,
1 ek. fehérborecet,
só,
bors,
olívaolaj,
kevés liszt.
A Pikáns, párolt pulykaragu elkészítési módja:
A húst kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, kevés lisztben megforgatjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet jól megmossuk, lecsepegtetjük és finomra vágjuk.Kevés olívaolajat forrósítunk, aranybarnára sütjük benne a húst. Hozzáadjuk a hagymákat, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a borral, és hozzáadjuk az ecetet, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, lassú tűznél puhára pároljuk a húst. A ragut párolt rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. júl. 31. 17:03
A pikáns, párolt pulykaragu elkészítési módja és hozzávalói.