Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sütőtökös-krumplis krémleves recept

Sütőtökös-krumplis krémleves recept

A Sütőtökös-krumplis krémleves hozzávalói:
1 kisebb sütőtök
2 húsleveskocka
1 darab nagyobb krumpli
kevés őrölt bors
kevés só
fél kávéskanál reszelt szerecsendió
késhegynyi reszelt gyömbér
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
pirított tökmag.


A Sütőtökös-krumplis krémleves elkészítési módja:
A sütőtököt meghámozom, belsejét kiszedem, majd apróra darabolom és a szintén feldarabolt krumplival együtt edénybe téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a fűszereket. Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és 5 perc alatt felforralom. Fogyasztáskor pirított tökmagot, napraforgót, vagy kenyérkocát kínálok hozzá.

Nagyon finom és egyszerű.Jó étvágyat kívánok hozza.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sütőtökös-krumplis krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook