Sütőtökös-krumplis krémleves recept
A Sütőtökös-krumplis krémleves hozzávalói:1 kisebb sütőtök
2 húsleveskocka
1 darab nagyobb krumpli
kevés őrölt bors
kevés só
fél kávéskanál reszelt szerecsendió
késhegynyi reszelt gyömbér
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
pirított tökmag.
A Sütőtökös-krumplis krémleves elkészítési módja:
A sütőtököt meghámozom, belsejét kiszedem, majd apróra darabolom és a szintén feldarabolt krumplival együtt edénybe téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a fűszereket. Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és 5 perc alatt felforralom. Fogyasztáskor pirított tökmagot, napraforgót, vagy kenyérkocát kínálok hozzá.
Nagyon finom és egyszerű.Jó étvágyat kívánok hozza.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. ápr. 7. 18:24
A sütőtökös-krumplis krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.