Citromos krumplileves virslivel recept
A Citromos krumplileves virslivel hozzávalói:1 kis fej hagyma
40-50 dkg krumpli,
1 pár füstölt virsli, (20 dkg)
1/2 citrom,
1 nagyobb szelet piros húsú paprika,
1 kiskanál pirospaprika,
2 db tyúkhúsleveskocka,
1 doboz tejföl,
1 evőkanál rizsliszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
só,
őrölt fehér bors,
csipet cukor,
olaj.
A Citromos krumplileves virslivel elkészítési módja:
A hagymát és a krumplit meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a krumplit, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával,sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1,3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utánaízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk ( a leves alapíze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan „vad” savanyú! Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 24. 15:16
A citromos krumplileves virslivel elkészítési módja és hozzávalói.