Kemencében sült tűzdelt őzgerinc recept
60 perc
A Kemencében sült tűzdelt őzgerinc hozzávalói:
1 őzgerinc egészben,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
15 dkg. húsos füstölt szalonna,
1 evőkanál oliva olaj
só,
őrölt feketebors,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 liter tej
A Kemencében sült tűzdelt őzgerinc elkészítési módja:
Az őzgerincet lehártyázzuzk, formázzuk és tálra téve tejet öntünk rá úgy, hogy ellepje. Hideg helyen egy napig áztatjuk, majd lemossuk vizzel, lecsepegtetjük, nagyobb edénybe tesszük és hideg vizben elkezdjük főzni. Hozzáadjuik a karikára vágott vöröshagymát, a tisztított és durván szeletelt fokhagymát és a húst majdnem készre főzzük. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd bevagdossuk és a füstölt szalonna csíkokkal megtűzdedljük. Tepsibe téve izlés szerint sózzuk, borsozzuk és kemencében ( sütőben) pirosra sütjük úgy, hogy a lévewl gyakran locsolgatjuk. Az utolsó ellenőrzéskor fűszerpaprikát szórunk rá, igy szép piros szine lesz. Az ízlésnek megfelelő körettel, burgonya salátával tálaljuk. Száraz fehér bor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 16. 07:19
A kemencében sült tűzdelt őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.