Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel recept
80 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel hozzávalói:
1 db közepes patiszon,
3 db tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
ízlés szerint steakburgonya fűszersó,
2 dl olaj a sütéshez
a körethez:
250 gr előgőzölt zacskós barna rizs,
1 doboz csemegekukorica konzerv
Az Alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja:
A patiszont félbevágjuk és egy kanállal kiszedjük a magját. Ha szükséges meghámozzuk, de ha zsenge a patiszon (a körmünket még bele tudjuk nyomni) akkor nem szükséges meghámozni. Ezután kisujjnyi vastagra felszeleteljük és steakburgnya fűszersóval mindkét oldalát befűszerezzük. 1 órát kell hagyni, hogy kiengedje a levét, amit leöntünk. A szokásos módon minden szeletet bepanírozunk. (liszt, tojás, zsemlemorzsa) Utána azonnal kisütjük az olajban mert a panír szétázik, ha sokat várunk vele. 10 percig főzzük a zacskós rizst és hozzákeverjük a lecsöpögtetett csemegekukorica konzervet. Ha kész, tálalunk.
Könnyű zöldséges nyári étel.
Savanyúságot kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. aug. 12. 16:45
Az alessandro rántott patiszonja kukoricás rizskörettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.