Főtt kukoricás hekksaláta recept
60 perc
A Főtt kukoricás hekksaláta hozzávalói:
A salátához:
4 cső kukorica
20 db fürjtojás
20 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
3 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál só
3 dl világos sör
4 nagyobb szelet hekkfilé (50 dkg-osak)
olaj (a sütéshez)
20 dkg bébispenót
2 db kápia paprika
snidling
Az öntethez:
1 dl olívaolaj
4 evőkanál csemegemustár
1 teáskanál dijoni mustár
1/2 db citrom
1 teáskanál méz
só
őrölt fehér bors
A Főtt kukoricás hekksaláta elkészítési módja:
1. A kukoricákat megtisztítjuk, majd a héj felével kibélelünk egy nagy főzőedényt. Beletesszük a megmosott kukoricákat, befedjük őket a többi héjjal, és rájuk öntünk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Felforraljuk, és puhára főzzük a kukoricákat a forrástól számított kb. 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni őket, azután egy éles késsel levágjuk a szemeket a csövekről. A fürjtojásokat keményre főzzük. Átöblítjük őket hideg vízzel, és meghámozzuk. 2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kukoricakeményítővel és a sóval. Hozzákeverünk annyi sört, hogy sűrű, folyós masszát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd megforgatjuk benne a megmosott, nagyobb szeletekre vágott hekkfiléket. Lecsepegtetjük őket, és bő, forró olajban mindet aranybarnára sütjük. 3. A salátaöntethez simára keverjük az olívaolajat a kétféle mustárral, a citrom kifacsart levével, a mézzel, továbbá 1-1 csipet sóval és borssal. Tálalásig hűtőbe tesszük. 4. A megmosott bébispenótot összeforgatjuk a kukoricaszemekkel, a fürjtojásokkal, a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikával és egy kevés felaprított snidlinggel. A keveréket elosztjuk 4 db tálkában, és elrendezzük rajta a halszeleteket. A dresszinget külön kínáljuk mellé. Pirítós illik hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. aug. 6. 15:44
A főtt kukoricás hekksaláta elkészítési módja és hozzávalói.