Sült csirkecomb savanyú káposztaágyon recept
180 kcal
Hozzávalók: 60 dkg szálas savanyú káposzta
5 cl olívaolaj (vagy 1 fakanál mangalicazsír olvasztva)
2 db csirkecomb
2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
2 duci gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: só
frissen törött fekete bors
őrölt kömény,
A Sült csirkecomb savanyú káposztaágyon elkészítési módja:
A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Összekeverünk egy evőkanál őrölt pirospaprikát, egy kiskanál sót, törött borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, majd a bőrös felükkel lefelé fektetve a savanyú káposztaágyra rakjuk, majd a combokra rácsurgatjuk az olívaolajat. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180 fokon kb egy óra alatt készre sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a fóliát levesszük, a combokat megfordítjuk és a bőröket szép pirosra pirítjuk. Friss kovászolt parasztkenyér és pincehideg bor illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 16. 06:46
A sült csirkecomb savanyú káposztaágyon elkészítési módja és hozzávalói.