Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Erdélyi hagymatokány 2. (Kalotaszeg) recept

Erdélyi hagymatokány 2. (Kalotaszeg) recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi hagymatokány 2. (Kalotaszeg) hozzávalói:
4 db nagyobb fej vöröshagyma
1 jó fakanálnyi disznózsír (vagy 3 evőkanál étolaj)
1 kiskanál fűszerpaprika
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.


Az Erdélyi hagymatokány 2. (Kalotaszeg) elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymákat karikára szeleteljük és zsiradékon on megdinszteljük. Ezután rátesszük a fűszerpaprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elöntjük kb három deci vízzel és pároljuk 15-20 pwexif közepes tüzön. Akkor jó, ha addig a víz teljesen elpárolog. Köretnek adható puliszka, galuska, rizs, vagy főtt burgonya, esetleg burgonyapüré.

Gazdagítható házi füstölt kolbásszal vagy virslivel. Hargitafürdőn hideg tejföllel és friss kenyérrel kínálták a jól lepirított hagymatokányt


Kategória: Egytálételek receptjei


Az erdélyi hagymatokány 2. (kalotaszeg) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook