Tepsis bolognai penne recept
588 kcal
23 gramm
68 gramm
50 dkg penne tészta
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
40 dkg darált hús
Hati (360 gr) paradicsomszósz
só
bors
bazsalikom
oregánó
1 darab tojás
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
A Tepsis bolognai penne elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd felöntjük a paradcsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal és oregánóval, kevergetve felforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük. A leszűrt tésztát kivajazott jénaiba öntjük, összeforgatjuk a raguval. A tojást összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajt tal, majd a tésztára öntjük és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
1 adag /100 gr
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. okt. 27. 09:42
A tepsis bolognai penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.