Karfiolrizs recept
A Karfiolrizs hozzávalói:
1 karfiol
petrezselyem,
pici oliva olaj
só,
bors,
ételízesítő
A Karfiolrizs elkészítési módja:
a karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig hagyd bekapcsolva, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt kell megállnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény! A karfiolrizst kevés vajon/kókuszolajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Így elkészítve egyáltalán nincs karfiol íze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak. Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, ami látványnak sem utolsó!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. okt. 24. 09:39
A karfiolrizs elkészítési módja és hozzávalói.