Burgonyás aprópecsenye recept
70 perc
A Burgonyás aprópecsenye hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
20 dkg csiperke gomba (vagy erdei gomba)
20 dkg kifejtett zöldborsó
1 nagy szem paradicsom
1 db zöldpaprika
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 fakanál disznózsír (3 evőkanál étolaj)
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
A köretnek: 80 dkg burgonya
A sütéshez: étolaj.
A Burgonyás aprópecsenye elkészítési módja:
A megmosott húst kis kockákra vágjuk, és az olajban hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, a kifejtett zöldborsót, a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk zúzott fokhagymával meg a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Közben a meghámozott burgonyát kockákra vágjuk, és a forró olajban pirosra sütjük, majd összekeverjük a raguval.
kiadós egytálétel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 30. 09:28
A burgonyás aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.