Zeller kosárka, mexikói körettel recept

A Zeller kosárka, mexikói körettel hozzávalói:
Zeller kosárka, mexikói körettel, rántott laska gombával
1 nagy fej zeller,
20 dkg mexikói zöldség köret,
pár laska gomba,
só,bors,fűszerek izlés szerint,
liszt, tojás,zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez

A Zeller kosárka, mexikói körettel elkészítési módja:
Egy nagyobb megtisztított zellert vegetás vízben odatettem főni.Az utolsó 10 percben pár laska gombát is mellé tettem. Félpuha állapotban kivettem és hagytam kihülni majd kivájtam a közepét.Közben a gombát a szokásos módon bepaníroztam és kisütöttem. Fagyasztott mexikói zöldség köretet egy kis fej hagymával megpároltam ,fokhagymával petrezselyem zölddel és a gomba szárakkal keverve. Bevagdostam a zellert, kosárka formára alakítva és sütőpapiron a sütőben kevés ideig felső grillen átmelegítettem, majd beletettem a gombaragus mexikói köretet. A zsemlemorzsát, amibe a gombát paníroztam a megszáradt korpás zsemléimből,kornspitzből állítom elő saját részre, de volt már hogy korpovit kekszet használtam morzsának.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. nov. 1. 16:09
A zeller kosárka, mexikói körettel elkészítési módja és hozzávalói.