Karajszeletek krumpliágyon recept
A Karajszeletek krumpliágyon hozzávalói:
1 kg karaj, felszeletelve
1,5 kg krumpli
só, bors, fokhagyma
30 dkg gomba
1 nagy pohár tejföl
reszelt parmezán sajt
A Karajszeletek krumpliágyon elkészítési módja:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. A krumplit meghámozzuk, mossuk, és beleterítjük a kizsírozott tepsibe. Megsózzuk, majd kis olajban elkevert reszelt fokhagymával meglocsoljuk. A hússzeleteket ráfektetjük, a tisztított, hús levében elősütött szeletelt gombákkal meg kitöltjük a húsok közét. A tejfölt elkeverjük egy gerezd reszelt fokhagymával, és a húsokra halmozzuk. A reszelt parmezánt ráhintjük a húsokra halmozott fokhagymás tejfölre és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Egy fél óráig lefedve, utána pedig fedő nélkül sütjük, amíg meg nem puhul a hús.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. okt. 29. 18:05
A karajszeletek krumpliágyon elkészítési módja és hozzávalói.