Sztrapacska egyszerűen recept


4-5 szem ó-burgonya,15 dkg füstölt szalonna
2 db tojás
liszt
só
1 dl tejfel
15-20 dkg igazi juhtúró.
A Sztrapacska egyszerűen elkészítési módja:
Elkészítésekor 4-5 szem régi burgonyát le kell reszelni vagy robotgépben pürésíteni egyébként. Ezután 2 db tojás, só, majd annyi liszt, hogy a nokedliszerű tészta legyen olyan állapotban, hogy szaggatni lehessen nokedliszaggatóval. A masszát enyhén sós forróvízbe szaggatjuk és megfőzzük. A szalonnát apróra vágva megpirítjuk összeforgatjuk a nokedlivel egy tepsiben. Kb 15 dkg juhtúrót 2-3 evőkanál tejföllel összekeverjük és rákenjük a nokedlire, majd kissé átkeverjük. Kenünk tejfölt a tetejére, berakjuk a forró sütőbe, és 15 perc alatt összesütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 1. 14:56
A sztrapacska egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.