Csípős paprika hagymával recept
180 perc
A Csípős paprika hagymával hozzávalói:
1 kg csípős paprika (lehet a fele pepperoni, a másik fele csípős zöld és piros)
1 kg vöröshagyma
A felöntőlé: 3,5 liter víz
5-6 db babérlevél
1 kiskanál mustármag
2 evőkanál só
3 evőkanál cukor
4 dl 10 %-os ecet (vagy 2 dl 20%-os ecet)
20-25 db szemes bors.
A Csípős paprika hagymával elkészítési módja:
Először a felöntőlevet készítjük el a hozzávalókból, majd felforraljuk. Kb 10-12 perc erős forralás urán a tűzről lehúzzuk és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a paprikákat alaposan megmossuk, majd darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. Mindkettőt egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. Majd ha a lé kihűlt ráöntjük a hagymás paprikára,jól összeforgatjuk, és egy napig hagyjuk állni. Másnap a gondosan kimosott üvegekbe rakjuk és a biztonság kedvéért minden üveg tetejére késhegynyi tartószítószert hintünk és az üvegeket lezárjuk.
Nagyon jól illek a pörköltökhöz és a sültekhez
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 3. 11:58
A csípős paprika hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.