Erdei gombás ragu recept
60 perc
Az Erdei gombás ragu hozzávalói:
40 dkg sertéslapocka
25 dkg erdei gomba Vargánya
tinóru
sárga rókagomba
csiperke
pereszke
stb.)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
2-3 evőkanál reszelt vöröshagyma (vagy ugyanennyi vöröshagymakrém)
törött fehér bors
só.
Az Erdei gombás ragu elkészítési módja:
A húst megmossuk, letörölgetjük, és vékony laskára metéljük. A gombát megtisztítjuk és vékonyra vagdaljuk. Kb 6 dl vizet felforralunk, és a húst beledobjuk. Ha a hús megfehéredett, hozzáadjuk a gombát, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot, majd lefedve puhára főzzük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk.Ha a hús már megpuhult a rántással berántjuk a gombás ragut. Simára keverve sűrűre főzzük, közben meghintjük a nagyon finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt is. Egy pillanatig forraljuk, majd a lángot eloltva lefedve tartjuk a tálalásig. Rizibizi vagy párolt rizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 5. 15:19
Az erdei gombás ragu elkészítési módja és hozzávalói.