Mogyorós libamáj recept
A Mogyorós libamáj hozzávalói:Hozzávalók
1 libamáj (kb. 40 dkg),
10 dkg tisztított földimogyoró,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1 evőkanál libazsír (vagy olaj),
1 teáskanál liszt,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A Mogyorós libamáj elkészítési módja:
A libamájat megmosom és egy órára hidegvízben áztatom. Közben a mogyorót lapos alufólia tálcára terítem, majd a forró sütőben barnáspirosra pirítom, ezután ledarálom. A májat a vízből kivéve megtörülgetem, felszeletelem, és a szeletek mindkét oldalát libazsíron hirtelen, erős tűz fölött átsütöm. A lepirított májszeleteket lapos tűzálló tálba teszem, és ráöntöm a tejszín, a tejföl, a darált mogyoró, a só és a bors keverékét. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a mártás teteje szép pirosas barna nem lesz. Petrezselymes-majoránnás sárgarépa a hozzáillő köret.
Félszáraz fehérborral fogyasztva mennyei fogás!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 19. 08:21
A mogyorós libamáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.