Polenta gorgonzolával recept
A Polenta gorgonzolával hozzávalói:25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
4 dkg vaj,
20 dkg gorgonzola (olasz penészes, lágy sajt),
só.
A Polenta gorgonzolával elkészítési módja:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával. Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát. Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve. Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, kész van a polenta. Borítsd deszkalapra, formázd vizes késsel laposra. Melegítsd elő a sütőt 180 C-fokra. Vágd a polentát kb. 1 cm vastag szeletekre, tedd kivajazott hőálló tálba egymás mellé. Tegyél mindegyik szelet polentára kevés gorgonzolát és fedd be egy második réteg polentával. Olvaszd meg, és locsold meg a polentát a maradék vajjal. Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig. Tálald forrón.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 18. 21:48
A polenta gorgonzolával elkészítési módja és hozzávalói.