Provanszi csirke recept
A Provanszi csirke hozzávalói:1.5 kg csirkehús (filé),
4 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
2.5 dl csirkehúsleveslé,
20 dkg paradicsom (lucullus),
4 evőkanál búzaliszt (finom),
3 evőkanál fehérbor (száraz),
petrezselyemzöld (szárított),
só,
fehérbors (őrölt).
A Provanszi csirke elkészítési módja:
A csirkét bőrözd le, csontozd ki, a hagymát és zellert vágd apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olajat a vajjal, süsd rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vedd ki szűrőkanállal. A zsiradékon süsd a hagymát a zellerrel kb. 5 percig. Keverd bele a lisztet, majd lassan öntsd hozzá a csirkehúsleveslét. Tedd rá a paradicsomot, keverd amíg felforr. Sózd és borsozd. Tedd bele a csirkét, a bort és a petrezselymet, párold lefedve kb. 30 percig, amíg a csirke megpuhul. Tálald burgonyával körítve.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 16. 08:08
A provanszi csirke elkészítési módja és hozzávalói.