Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Mogyorófagylalt recept

Mogyorófagylalt recept

A Mogyorófagylalt hozzávalói:
3 dt tej
2 dl tejszín
10 dkg tisztított földimogyoró
10-12 dkg porcukor
1 egész tojás
csipetnyi só


A Mogyorófagylalt elkészítési módja:
A mogyorót finomra daráljuk, és egy teflonserpenyõbe szórjuk. Folytonos keverés közben, kis lángon világosbarnára pirítjuk. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert hamar megéghet! Amíg hûl, a tejet a cukorral, a sóval és a tojással turmixgépben habosra keverjük, a tejszínbõl pedig kemény habot verünk. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a már kihûlt pirított mogyorót, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. Végül a fagylaltgép tartályába töltjük a fagylaltmasszát, és elõírás szerint megfagyasztjuk.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A mogyorófagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook