Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rántott töltöttkáposzta recept

Rántott töltöttkáposzta recept

Elkészítési idő 90 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Rántott töltöttkáposzta hozzávalói:
A töltéshez:
1 fej édeskáposzta,
3 db babérlevél,
1 csapott kanál só,
1 teás kanál egész kömény,
víz

A töltelékhez:

1 kg darált hús
1 zacskó gyorsrizs, (12,5 dkg)
1 púpos mk bors,
1 tk só,
1tk rozmaring
1tk kakukkfű
1 késhegynyi erőspaprika,
1 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva,
1 kisebb fej fokhagyma lereszelve,
1 kanál zsír.
2-3 dl tejföl

A sütéshez:

étolaj,
3 tojás,
egy dl tej,
15 dkg liszt,
30 dkg zsemlemorzsa


A Rántott töltöttkáposzta elkészítési módja:
A káposztafejből kivágjuk a torzsát, beletesszük egy nagy edénybe,(fazkba) és felöntjük vízzel. Sózzuk a vizet és köménymagot is teszünk hozzá, majd 3 babérlevelet is belefőzünk. A káposztát addig forraljuk, amíg Leveleire nem tudjuk szedni.A rizst a szokásos módon megfőzzük. Ezután a vöröshagymát feltesszük a zsíron dinsztelődni, majd ráreszeljük a fokhagymát, és átkeverjük. Rátesszük a húst, és elkeverjük, majd fehéredésig pirítjuk. Befűszerezzük, öntünk alá 1-2 dl vizet, és megpároljuk a húst, majd zsírjára sütjük. A főtt rizsel összekeverjük. A káposzta ezalatt megfő, szétszedjük, majd a szokásos módon a levelekbe töltjük a kész tölteléket. Jó szorosan csavarjuk fel, nehogy szétessen, a továbbiak során. (Én fa fogvájóval összetűztem, és sütés után kiszedtem belőle.) A tojásokat felverjük, az 1 deci tejjel, ezután ugyanúgy mint a rántotthúst, bepanírozzuk, (liszt, tojás, zsemlemorzsa) majd mérsékelt tűzön pirosodásig sütjük. Enyhén sózott tejföllel, frissen, melegen tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rántott töltöttkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook