Almáspite pudingporral recept
75 perc
Az Almáspite pudingporral hozzávalói:
Tészta:
60 dkg liszt,
25 dkg rama,
20 dkg cukor,
fél citrom héja,
2 vanilia,
1 sütőpor,
pici só,
1 tojás,
2-2,5 dl tejföl.
Töltelék:
2 kg alma, hámozva, lereszelve,
20 dkg cukor,
1 kávés kanál fahéj,
a másik fél citrom héja,
1 vanilia (a cukor attól függ milyen savanyú az alma )
Az Almáspite pudingporral elkészítési módja:
Leöntjük a levét, lecsöpög, és feltesszük dinsztelni. félórát kavargassuk, kihűtjük, és 2 evőkanál vanília pudingot keverünk hozzá . Én nem szoktam kinyomkodni, mert száraz lesz az alma ... Ezután a tésztához a rámát, sütőport, sót, lisztet összmorzsoljuk, és ha megvan, hozzáadjuk a többi hozzávalót. 2/3 részét kinyujtjuk a gáztepsihez, és a kihült cukros pudingos almát ráteritjük, majd a többi tésztát is kinyújtjuk, a tepsi nagyságára, és az almára helyezzük. Villával megszurkáljuk a tepsi aljáig, és 180 fokos légkeveréses sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vaniliás porcukorral meghintjük.
Azért a saját sütőhöz alkalmazkodjuk, azt ismerjük...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. szept. 16. 17:57
Az almáspite pudingporral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.