Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vegyesgyümölcs leves recept

Vegyesgyümölcs leves recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Vegyesgyümölcs leves hozzávalói:
30 dkg magozott cseresznye (fagyasztott is lehet)
30 dkg magozott őszibarack (fagyasztott is lehet)
30 dkg magozott szilva (fagyasztott is lehet)
2 dl főzőtejszín,
2 ek. barna rizsliszt,
2 dl vörösbor,
1 db citrom leve,
4 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1,5 l víz,
3 db egész fahéj
Fűszerek: egy csipetnyi patikasó, késhegynyi őrölt szegfűszeg, vaníliaaroma, rumaroma


Vegyesgyümölcs leves

A Vegyesgyümölcs leves elkészítési módja:
A cseresznyét a fahéj rudakkal felteszem a vízben főni és a bort is hozzáadom. Egy késhegynyi órölt szegfűszeget és sót is szórok a vízbe. Közben egy keverőtálban kikeverem a lisztet és a főzőtejszínt egy habverővel és félreteszem. Ha felforrt a víz néhány merőkanállal hőkiegyenlítem a tejszínt és a cseresznyéhez adom. Ekkor teszem bele a szilvákat és az őszibarackokat is. Pár perc forralás után elzárom a hőforrást és hozzákeverem a vaníliaaromát és a rumaromát is. Legvégén a citrom levét is hozzáadom és édesítem ha kell még. Ezzel el is készült ez a finom leves. Ha van otthon ribizli vagy egres, azt is lehet beletenni. Ezután hidegvizes fürdőbe helyezem a levest és legalább háromszor cserélem a felmelegedett hűtővizet. Ha már kézmeleg a leves, mehet a hűtőbe legalább három-négy órára. Hidegen a fahéjrudakkal és jégkockákkal tálalom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vegyesgyümölcs leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook