Villámgyors zöldborsóleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Villámgyors zöldborsóleves hozzávalói:
3 adaghoz:
3 ek. étolaj,
2 szál sárgarépa,
1 doboz zöldborsó konzerv,
2 marék fagyasztott májgaluska,
2 ek. levestészta,
Fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika, szárított petrezselyemlevél,
fokhagyma granulátum, kevés ételízesítő
A Villámgyors zöldborsóleves elkészítési módja:
Először a sárgarépát tisztítottam meg és vékonyan felszeleteltem. A zsiradékon pár percig megpirítottam a sárgarépát. Fűszereztem és egyből felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Fedő alatt kis lángon forraltam 10 percig, majd beletettem a fagyasztott májgaluskát. Újraforrás után a levestészta következett 5 percig forralva. A befejezés előtt pár perccel a zöldborsó konzervet is beleöntöttem. Újraforrás után kavartam rajta egyet és már el is készült ez a gyors, könnyű és nagyon finom leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jún. 26. 18:16
A villámgyors zöldborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.